Humanitarni koncert klape Trebižat u Vitezu

Nakon Uskrsa projekt Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nastavlja se ovoga vikenda, a u okviru spomenutog projekta u nedjelju, 12. travnja, u Vitezu će se održati koncert klape „Trebižat“ i to s humanitarnim karakterom.

Naime, ulaz na koncert je besplatan, ali će svi posjetitelji moći na dobrovoljnoj osnovni darivati sredstava za liječenje šesnaestogodišnjeg Vitežanina, Martina Tomića kojemu su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju srca.

O Klapi „Trebižat“

Iako je obnovila rad početkom 2007. godine, muška klapa „Trebižat“ ima bogato povijesno iskustvo. Novi sastav klape od samog početka bilježi vrlo uspješan klapski put sa voditeljem Draženom Laskačem izvodeći tradicionalne klapske dalmatinske pjesme te moderne obrade hrvatskih pop i rok pjesama. Svojom svježinom, originalnošću, upornošću koja naravno izvire iz iskrene ljubavi prema klapskom pjevanju, pravi potencijal klape vrlo brzo izlazi na površinu. Predvođeni novim voditeljem, sjajnim maestrom profesorom Ivicom Kalebom, klapa doživljava ogroman pomak u kvaliteti. Trud i rad rezultira snimljenim CD-om pod naslovom „Akordi sa kamena“ skupa sa ženskom klapom „Lira“, na kojem se nalaze obrade hercegovačkih napjeva koje je aranžirao maestro Ivica Kaleb.

Početak koncerta je zakazan za 20,00 u dvorani Franšiznog centra BiH u Vitez i to u organizaciji ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB.