Humanitarna akcija učenika Osnovne škole “Bila”

Ušli smo u vrijeme adventa ili došašća, priprave za Božić. Vrijeme je to darivanja, kada smo inače bliže jedni drugima, ali i vrijeme kad više nego ikad prije moramo misliti na sebe i sebi drage ljude.

I pored svega što smo doživjeli u ovoj kalendarskoj godini, ne smijemo zaboraviti na ugrožene obitelji u svom okruženju. 

I ove školske godine, i unatoč trenutnoj situaciji izazvanoj koronavirusom, odlučili smo pokrenuti našu dugogodišnju humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji naših učenika. Svaki odjel će u dogovoru s razrednikom i roditeljem, od 2. do 9. prosinca, u školu donijeti nešto od prehrambenih i higijenskih potrepština kako bi se prikupljeni paketi mogli podijeliti obiteljima. Nositelj humanitarne akcije je sekcija Crvenog križa, a nositeljica sekcije, učiteljica Ana Kapetan, uz pomoć uprave škole izvršit će podjelu paketa.

“Upalili smo prvu svijeću, svijeću nade i iščekivanja. Kako bi sve obitelji naših učenika dočekale Božić, rođenje malenog Isusa, u ugodnom i veselom ozračju uradimo sve kako bismo im pomogli”, poručio je ravnatelj OŠ “Bila”, Vinko Bošnjak.