HUMANITARNA AKCIJA: Očekuje se spektakl

Ono što je dogovoreno 7. siječnja između hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i izaslanstva Udruge gospodarstvenika Viteza, bit će u potpunosti realizirano za što su pripreme u punome jeku.

Riječ je o nastavku velike humanitarne akcije Večernjeg lista, Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i Franjevačkog samostana u Tuzli. Naime, akcija nosi naziv „Darujmo im dom“, s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju novih kuća za tri obitelji – obitelji Mirsada Divkovića, obitelji Pavić i obitelji Luce Divković iz Tuzle.

S tim ciljem, tada je dogovoreno, da se u Vitezu 23. siječnja odigra revijalna nogometna utakmica viteških gospodarstvenika, pojačanih s kolegama iz susjednih općina s predstavnicima svih struktura vlasti, medija, kulturnih djelatnika…!

„Svi protiv nas“, kažu u šali gospodarstvenici i poručuju: „Bili smo uz HNS na izborima, pomogli im da ponovo budu „pobjednički tim“, ali u ovoj utakmici, popusta i naše blagonaklonosti, sigurno neće biti. I mi smo, već odavno, u svojoj ligi „pobjednički tim“, igrat ćemo maksimalno angažirano i požrtvovno, da ne kažemo „na nož“ i uvjereni smo, i pobijediti. Jer uvijek kada su nam protivnici jaki, često puta, oštri, preoštri, kada se zaista teško može stići do zacrtanog cilja, mi stisnemo, ne damo se, i tako će biti i sada. Srdačno ćemo dočekati svoje poštovane rivale, ugostiti, ali i pobijediti“.

A da se to i realizira, momčad je već odabrana, pripremaju se iznenađenja, kriju sastav da protivnik ne dođe do važnih informacija, vrijedno treniraju i odreda su optimistični, napaljeni i jedva čekaju početak tog spektakularnog susreta. Epitet „spektakularnog“, susretu daju vjerujući u dobru utakmicu, u svoje vjerne navijače koji će u velikom broju doći u petak 23. siječnja u Gradsku sportsku dvoranu s početkom u 18:30 sati. Lijepoj ali i užarenoj i spektakularnoj atmosferi doprinijeti će, uz dobar nogomet i kvalitetan kulturno-zabavni program, te roštiljada, zašto i to ne reći.

Ovom će prilikom gvardijanu Franjevačkog samostana iz Tuzli gospodarstvenici predati ček s vrijednim novčanim iznosom kako bi i na taj način podržali pažnje vrijednu humanitarnu akciju „Darujmo im dom“, te pozvati i druge gospodarstvenike, građane, institucije, organizacije…, da se ovoj akciji humanosti i dobrote priključe.

Prema informacijama kojima raspolažemo kapetan momčadi političara (i drugih), dr. Dragan Čović, prije nego što svoju momčad izvede na teren, uputit će zahvalu građanima s područja srednje Bosne, koji su HDZ-u BiH i drugim strankama HNS-a dali podršku na proteklim parlamentarnim izborima.

U Čovićevoj momčadi, cure informacije, bit će i iznenađenja, na brzinu realiziranih transfera, govori se i o registriranju (sve je regularno) legendarnog Mate Bulića. No, naglašavaju viteški gospodarstvenici, kako im je drago što će u momčadi, uz cijenjenog i poštovanog kapetana, „veznog“ Dragana Čovića, nastupiti i Mate Bulić i poručuju: „Dobrom i požrtvovnom igrom ugasit ćemo „sve vatre i upaljenu borovinu“ i pobijediti“.

Pripremama koordinira Marinko Čavara

Prethodni članakMarković razmatra kako razbiti “Tuniske sheme”
Sljedeći članakVolkswagen i Auto kuća Buba predstavljaju novi Passat