HT Eronet donirao laptope osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac uručio je ravnateljici Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara Maji Mustapić vrijednu donaciju – osam notebook računala za potrebe ove ustanove. Uređaje je HT ERONET osigurao u suradnji sa svojim partnerima – tvrtkama Comtrade Distribution i Katarina d.o.o. Mostar.

„Od srca hvala HT ERONET-u i predsjedniku Primorcu na ovoj donaciji, koja je došla u pravome trenutku. Zbog specifičnosti učeničke populacije, u ovim izvanrednim okolnostima, nastava se i u našoj školi odvija na način da materijale, prema individualnim planovima učenika, šaljemo na e-mail adrese roditelja ili materijale dostavljamo na kućnu adresu. Ova donacija uvelike će nam olakšati rad u pripremi i slanju materijala i sadržaja. A kada prođu izvanredne okolnosti, u potpunosti ćemo ovim uređajima opremiti jednu našu novu učionicu jer je u tijeku uređenje i rekonstrukcija školske zgrade. Uz to, ove godine slavimo i 45. obljetnicu osnutka. Predivan rođendanski dar od HT ERONET-a.“, kazala je ravnateljica Mustapić.

Predsjednik Primorac naglasio je kako i ovom donacijom HT ERONET nastavlja proces digitalne transformacije društva i potpore obrazovnim ustanovama, ondje gdje je ovakva potpora najpotrebnija.

Podsjetimo, prošloga je tjedna HT ERONET, kao tehnološki partner, u sklopu projekta Digitalne transformacije obrazovanja i organiziranja nastave na daljinu, u suradnji sa SUM-om i SUMIT-om, osigurao vrijednu donaciju i podršku Digitalnoj platformi za škole i to osiguranjem besplatnog mobilnoga Interneta (donirano 1 070 SIM kartica s uključenih besplatnih 8 GB prometa) za učenike slabijeg imovinskog stanja i 250 tableta SUMIT-u  za uspostavu Digitalnih učionica i omogućavanje učenja na daljinu učenicima slabijeg imovinskog stanja dok traju izvanredne okolnosti prouzročene pandemijom.