HSS obnavlja rad širom Središnje Bosne

Inicijativni odbor HSS središnje Bosne održao je sastanak u Travniku na kojem je usvojena informacija o osnivanju, odnosno obnovi osam novih/starih općinskih organizacija.
U Busovači je tako formiran novi općinski odbor na čelu s Marinom Varešković, u Novom Travniku novi odbor s Marinkom Šimićem kao predsjednikom, u Travniku novi odbor s Marinkom Jurišićem na čelu.

U Kiseljaku, Fojnici, Kreševu i Dobretićima su potvrđeni stari odbori HSS s Zoranom Bošnjak, Branimirom Miličevićem, Ljubanom Tomićem i Pilom Idžanovićem na funkcijama predsjednika organizacija. Također je potvrđen prelazak cijele organizacije HSS-NHI Uskoplje u HSS na čelu s Josipom Lagetarom.

Tijekom ovog tjedna izborni Sabor imat će i HSS Vitez.
Inicijativni odbor HSS ŽSB na čelu s povjerenikom Antom Lozančićem potvrdio je da su stečeni uvjeti za izborni Sabor HSS županije Središnja Bosna,koji će biti održan 14. prosinca u Travniku.

„HSS ŽSB ostaje na ranijim pozicijama zaštite vitalnih nacionalnih interesa Hrvata u središnjoj Bosni, a svojim će djelovanjem biti korektiv vlasti u ŽSB u interesu svih naroda i građana naše županije“, izjavio je Anto Lozančić, povjerenik Inicijativnog odbora HSS ŽSB.