Hrvatsko proljeće Središnje Bosne: HNK Mostar gostovat će u Usori

U okviru ovogodišnjeg festivalskog programa „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru gostovat će u Usori s predstavom „Kajališni sat”.

Iako se festival „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” održava već četvrtu godinu zaredom, od ove godine dio projekta je i Općina Usora u kojoj će Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, kao jedino profesionalno kazalište Hrvata u BiH, po prvi puta, nastupiti s predstavom „Kajališni sat”.
Komediju „Kajališni sat” glumci HNK Mostar odigrat će 5. svibnja 2017. godine, u 19 sati u Domu kulture Žabljak.
Predstava „Kajališni sat” redatelja Želimira Oreškovića svojim je sadržajem primjerena podsjećanju kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Napravljena je prema poznatoj drami „Kazališni sat” Jasena Boke koju je HNK Mostar premijerno izvelo prije gotovo 20 godina.
Dok je „Kazališni sat” jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, „Kajališni sat” s podnaslovom “Biti ili ne biti”, progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.
U predstavi igraju: Sanda Krgo-Soldo, Jelena Kordić, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.
Ulaz na predstavu je slobodan.
Prethodni članakJozo Naletilić napisao najljepše pismo i predstavljat će BiH na međunarodnom natjecanju
Sljedeći članakFederacija plaćala 115 KM po četvornom metru za eksproprijaciju zemljišta