Hrvatski premijer Andrej Plenković u posjeti Bosni i Hercegovini

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će boraviti u Bosni i Hercegovini u kojoj će posjetiti Žepče, Tuzlu i Orašje i razgovarati s predstavnicima državnih i lokalnih vlasti o razvojnim projektima koje sufinansira hrvatska vlada, saopćeno je u petak iz službe za odnose s javnošću hrvatske vlade.
Plenković, uz kojeg će tokom posjete biti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, u Žepču će se sastati s načelnikom Općine Matom Zovkom, a zatim će posjetiti Katolički školski centar “Don Bosco”.

U Tuzli Plenković će obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra “Sv. Franjo”, za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i hrvatska vlada, a potom će posjetiti i školski “etno kutak” Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruženja Tuzlanskog kantona te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, ekonomskog i kulturnog života tog grada.

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će prisustvovati svečanom otvorenju 22. dana hrvatskoga filma, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Prethodni članakLoš odabir može nepovoljno utjecati na leđa djece: Teške školske torbe uzrokuju oštećenja kičme
Sljedeći članakŠokantna analiza: Podvaljuju nam lošije, a plaćamo skuplje!