Hrvatski dogovor u Vitezu: “Zajedno do pobjede”

Više od 20 bivših članova Općinskog odobra HDZ-a 1990 Vitez uz još nekolicinu bivših članova te političke opcije na održanom sastanku u naselju Divjak- Brizjak u Vitezu odlučno je dalo potporu svemu što radi Hrvatski narodni sabor, predvođen HDZ-om BiH i naravno dali su punu potporu kandidatima iz Viteza, Marini Pendeš, Borisu Marjanoviću, Katici Čerkez, Slavici Josipović, Nevenki Maros, Ivanu Sajeviću, Mariju Bošnjak- Matiću i Adrijani Peša, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BIH Vitez.

Goste je u svojstvu domaćina najprije pozdravio Vlado Štrbac, općinski vijećnik u Vitezu, koji je izrazio zadovoljstvo što je došlo do jednog ovakvog sastanka na korist svih Hrvata BiH. Svi kandidati, oni HNS-a, ali i oni koji je nominirao OO HDZ BiH Vitez govorili su o izbornom programu, svojim očekivanjima i ciljevima, a posebno je izraženo zadovoljstvo okupljanjem svih onih koji misle dobro Bosni i Hercegovini i hrvatskom narodu oko Hrvatskog narodnog sabora.

”Ideja, vizija i odlučnost predsjednika dr. Čovića dovela je hrvatski narod u poziciju da imaju svoj izbor, a svi mi imamo i odgovor na cijeli proces dekonstituiranja Hrvata u BiH, proces koji traje godinama. Taj hrvatski odgovor daje rješenje na sedam ključnih pitanja koja muče naš narod i našu BiH. Ovaj hrvatski odgovor, na moje veliko zadovoljstvo iz dana u dan dobiva potporu svih slojeva našeg društva, od kulturnih djelatnika, preko sportskih, zdravstvenih, vjerskih pa do onih gospodarskih, a mene posebno veseli potpora bivših članova OO HDZ 1990 . Mi nismo krenuli stranputicom na koju su neki zalutali, a koja za cilj ima do kraja marginalizirati hrvatski narod u BiH, ali uništiti i posljednju šansu da BiH ostane i opstane kao cjelovita država” kazao je u izjavi za medije Ivan Sajević, 15. na listi HDZ-a BIH i stranaka okupljenih oko HNS-a za Sabor Županije Središnja Bosna.