Hrvatske stranke u Vitezu jedinstvene: Nećemo dopustiti scenarij od prije 4 godine

U prostorijama OO HDZ BiH Vitez u srijedu, 11. svibnja 2016. godine održan je sastanak predstavnika hrvatskih političkih stranaka koje djeluju u Vitezu.

Sastanku su nazočili predstavnici OO HDZ BiH Vitez na čelu s predsjednikom Borisom Marjanovićem, OO HDZ 1990 Vitez predvođeni predsjednikom Željkom Topalovićem, OO HSP BiH Vitez na čelu sa Slavenom Kraljevićem i OO HSS Stjepana Radića Vitez na čelu s Gvozdenom Markovićem.
Tijekom sastanka razgovarano je o pripremama za Lokalne izbore koji će, sukladno Odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, biti održani 2. listopada 2016. godine. Stav svih nazočnih je kako je izuzetno velika odgovornost svih hrvatskih institucija i udruga, a sigurno najveća na hrvatskim političkim strankama, kako bi na izbore izišli s zajedničkim kandidatom za načelnika Općine Vitez, ali i primjerenim brojem kandidacijskih listi za Općinsko vijeće.
“Zajednički kandidat za načelnika nema alternativu”, jedan je od zaključaka sastanka.
Također, bilo je riječi o jačanju suradnje na svim poljima, animiranju iseljeništva za prijavu za glasovanje, ali je naglašena i nužnost vođenja korektne kampanje.
Predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom na koncu sastanka usuglasili su se kako je ovo prvi u nizu jako korisnih sastanaka, te da će se naredni održati u drugoj polovici svibnja.