Hrvatska slavila protiv Bugarske, BiH izvukla samo bod kod Walesa

Kovačeva izabrana vrsta sigurno grabi prema plasmanu na sljedeću veliku nogometnu smotru. U gostima u Sofiji zabilježena je druga pobjeda koja donosi mir pred sljedeće izazove i jamči osiguranje jednog od prva dva mjesta koja vode dalje u ranoj fazi kvalifikacijskog natjecanja. Hrvatski nogometaši su odigrali dobro prvo i prosječno drugo poluvrijeme, ali i to je bilo dovoljno protiv Bugara koji su ipak kvalitetom prilično inferiorni Hrvatskoj.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je također igrala kvalifikacijski susret u Cardiffu sa reprezentacijom Walesa. Nakon neočekivanog poraza od Cipra, bh. nogometaši osvojili su prvi bod u kvalifikacijama, a uz malo više sportske sreće s vrućeg terena stadiona “Cardiff City” mogli su se vratiti s punim plijenom.

Susret su bolje otvorili Velšani, koji su u uvodnih 15-ak minuta imali dvije izglednije šanse preko svog najboljeg igrača Garetha Belea. Bh. nogometaši bili su najbliži da zatresu mrežu domaćina u 68. i 80. minuti, ali su sjajne prilike Miralema Pjanića iz slobodnih udaraca ostale nerealizirane. Naredni susret kvalifikacija reprezentacija BiH igra 13. listopada na “Bilinom polju” u Zenici protiv Belgije.