Hrvatska pošta Mostar izdala Godišnju zbirku maraka 2012.

Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je Godišnju zbirku maraka 2012, priopćeno je iz Ureda za informiranje te pošte.

U lijepo opremljenoj zbirci maraka Hrvatske pošte Mostar predstavljene su 23 marke koje donose priče iz Bosne i Hercegovine. Među autorima maraka nalazi se i Vitežanin Siniša Skenderija.

Uz marku “EUROPA” koja ovaj put predstavlja grad Mostar, na markama su ovjekovječena još dva grada – srednjovjekovni Blagaj i Visoko.

HP Mostar posebno je ponosna na bh. nobelovce Ivu Andrića i Vladimira Preloga.

Uz Dan štednje izdane su dvije marke s novčićima iz Daorsona, prvim kovanim novcem na prostoru BiH, dok arheološko blago donosi spomenik posvećen kultu boga Mitre u Konjicu.

Tradicionalno su izdane marke posvećene Međugorju kao i marke Božić i Nova godina. Uz floru i faunu, rascvjetale trešnje i zmije Bosne i Hercegovine, tu je i blok izdanja “Mitovi i flora” s pričom o hrabroj djevojci Divi Grabovčevoj.

Obilježen je i Svjetski dan crvenog križa, kao i sjećanje na znamenite franjevce fra Tomu Babića i njegovu „Prima grammaticae…” i fra Nikolu Šimovića, prvog provincijala Hercegovačke franjevačke provincije.

Godišnja zbirka maraka 2012. dostupna je u poštanskim uredima, a može se naručiti putem e-mail adrese: stamps@post.ba ili na besplatni info telefon 080 088 088.