HRVATSKA – ISLAND: Večeras bez Duvnjaka na protivnika puno opasnijeg od Srbije

Hrvatsku reprezentaciju u 2. kolu Europskog rukometnog prvenstva očekuje utakmica protiv Islanda.

Hrvatski rukometaši večeras od 20.30 igraju drugu utakmicu na Europskom rukometnom prvenstvu. Nakon što je Hrvatska u prvom kolu uvjerljivo slavila protiv Srbije, sada je čeka Island protiv kojeg bi pobjeda mogla značiti i prvo mjesto u skupini.

Međutim, Island je kudikamo opasniji od Srbije. U prvom kolu iznenadio je Švedsku, u jednom trenutku imao čak i deset razlike te niti jednom nije doveo pobjedu u pitanje. Najefikasniji kod Islanda u toj utakmici bio je Olafur Gudmundsson sa sedam golova, ali njihov daleko najopasniji igrač je Aron Palmarsson, jedan od najboljih svjetskih rukometaša, koji je za GOL.hr najavio veliki okršaj s Hrvatskom.

“Bit će vrlo zabavno, puno navijača, sjajna dvorana. Znam da navijači neće biti na našoj strani, ali nema veze, užitak je igrati u ovakvoj atmosferi, tjera te da budeš što bolji a pogotovo kad igraš protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija”, rekao je Palmarsson.

Hrvatska je dobro otvorila Euro, no pred kraj utakmice ostala bez Domagoja Duvnjaka, koji je ozlijedio list desne noge i definitivno otpao za prvi krug. Červar je umjesto Duvnjaka za nastavak natjecanja pozvao Denisa Buntića, koji će se tako naći u sastavu već za današnju za utakmicu protiv Islanda.

Island je dosad uglavnom gubio od Hrvatske, ali itekako treba biti na oprezu. Radi se o reprezentaciji koja zna završavati napade u 10-15 sekundi te igra puno brži rukomet od Srbije.

“Hrvatska, Francuska, Danska i Španjolska. To su četiri reprezentacije koje vidim u polufinalu i među kojima treba tražiti osvajače medalja”, zagonetno je poručio Palmarsson, ali znamo kako Island ima velike ambicije i čeka svoju priliku iz sjene.