Hrvatska bolnica u Novoj Biloj gradi nove prostore za magnetnu rezonancu i citologiju

Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj gradi šestu lamelu površine 1250 četvornih metara, u kojoj će biti smješten kabinet za magnetnu rezonancu i citološki laboratorij. Novim prostorom i druga dijagnostika će biti na jednom mjestu.

Bolnica će dobiti 25 novih kreveta i tridesetak radnih mjesta. Radove izvode domaća poduzeća, a izgradnju financira Vlada Republike Hrvatske s 50 posto sredstava. Rok izgradnje objekta je godina dana.

U novom prostoru svoje mjesto naći će patologija, mikrobiologija, transfuzija i citologija. Bit će tu i kabinet za magnetnu rezonancu tako da ćemo povećati kvalitetu svojih usluga koje su i sada u samome vrhu jer u našu bolnicu dolaze pacijetni i s klinika diljem BiH. Novim prostorom dobit ćemo jedan optimum od 180 kreveta. Na izdvojenom računu imamo milijun i 50 tisuća KM, a treba nam dva milijuna maraka da završimo cjelokupni projekt. Pedeset posto sredstava za izgradnju šeste lamele donirala je Vlada Republike Hrvatske. Poznato je da je Republika Hrvatska izgradila ovu bolnicu u Biloj s 95 posto sredstava”, rekao je dr. Velimir Valjan, ravnatelj bolnice, za portal Novi Travnik.ba.

Drugih 50 posto sredstava menadžment bolnice planira prikupiti donatorskim akcijama, a jedna od njih već je organizirana u travnju mjesecu ove godine u Vitezu.

Odigrana je nogometna utakmica između humanih zvijezda Hrvatske i prijatelja Hrvatske bolnice Dr. Fra Mato Nikolić na kojoj je prikupljeno stotinu tisuća KM za izgradnju šeste lamele. Očekujemo donatorske akcije i kod naših radnika u dijaspori tako da ćemo zatvoriti financijsku konstrukciju ove investicije”, dodao je dr. Velimir Valjan.

Zanimljivo je napomenuti da je bolnica u Biloj jedna od rijetkih koja proširuje prostor kako bi povećala kvalitetu svojih usluga. Potporu ovom projektu dala je i Vlada županije središnja Bosna.

Dok u BiH, pa i regiji, imamo problem manjka bolničkih kapaciteta, mi ovdje u Biloj s ponosom možemo reći da gradimo i širimo bolnicu, zato što to zahtijevaju potrebe naših osiguranika u županiji Središnja Bosna”, izjavio je Nikola Grubešić, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi županije Središnja Bosna.

Posebno smo ponosni na to što se u ovoj bolnici liječe svi pacijenti, bez obzira na vjeru ili nacionalnost, a novim prostorom i dijagnostikom ovdje će pacijenti dobiti vrhunsku uslugu. Vjerujem da će ova investicija biti završena u planiranom roku na zadovoljstvo i nas, ali i korisnika naših usluga”, rekao je na kraju razgovora dr. Velimir Valjan.

Prethodni članakBosna i Hercegovina remizirala u Grčkoj
Sljedeći članakUdruga sportskih pedagoga Vitez organizira sportsko natjecanje za učenike osnovnih škola