Hrabro i odlučno protiv Drine

Vitez je protiv Olimpica u srijedu u Vitezu izgubi nes(p)retno, a porazu je kumovao i sudac Vladimir Bjelica sa svojim pomoćnicima, Samirom Spahalićem i Dariom Primorcem. No, vremena za tugovanje, za vidanje prije svega psiholoških rana, nema jer već danas Vitežane u Zvorniku čeka Drina. A zbog psiholoških frustracija izazvanih porazom nisu ih zaobišle ni druge nesretne okolnosti – žuti kartoni i ozljede – zbog kojih, uz već ranije ozlijeđene Smriku i Jusufbašića i Jurića, neće igrati ni Jevtić i Pezo.

“Zadovoljni smo kako je naša momčad odigrala, posebno drugo poluvrijeme, protiv Olimpica, pa osim onih prisilnih, drugih promjena u sastavu koji je nastupio u srijedu, uglavnom i neće biti“, kazao nam je pomoćnik sefa stručnog stožera, Branka Karačića, Ivica Bonić.

Kazao je, također, kako nije lako podnijeti rezultatski neuspjeh, posebno sudačke nepravde, koje su nedvojbeno doprinijele gubljenju bodova u posljednje tri prvenstvene utakmice (Mladost i Olimpic u Vitezu i Sloboda u Tuzlui).

„Hrabrimo svoje momke, preuzimamo i na sebe dio krivice za neuspjehe i iskreno se nadamo da ćemo u Zvorniku odigrati dobro, Hrabri nas vrlo dobra igra, posebno u drugom poluvremenu protiv Olimpika, nema razloga da tako ne bude u Zvorniku i uz pošteno suđenje koje očekujemo, vjerujem da neće izostati za nas povoljan rezultat. Ti je za nas imperativ, jer drugoga izbora i nemamo“, dodao je Bonić.

Najbolji igrač Viteza u susretu s Olimpikom bio je ljevokrilni napadač Borislav Pilipović, ljetošnje pojačanje iz banjalučkog Borca i prava je šteta što njegova izvrsna igra nije krunisana i pobjedom njegove momčadi.

„Što je, tu je, iz ove kože ne možemo, nemoćni smo i protiv sudačkih nepravdi, moramo zbiti redove i u Zvorniku ići na rezultat. Bit će vrlo teško jer naši domaćini imaju nekolicinu vrlo dobrih i brzih mladih igrača, što nikako ne znači da smo mi u tom susretu bez šansi. Naprotiv! Ne smijemo bezglavo jurišati, moramo igrati čvrsto i sigurno u obrani, a bude li tako, nadam se da hoće, juriši domaćina dat će i nama prilike za ugrožavanje njihovog gola. A onda te prilike moramo i iskoristiti. A sve ovo podrazumijeva dobro i korektno suđenje kakvo u protekle tri utakmice zaista nismo imali“, poručio je Borislav Pilipović.

Po svemu sudeći Vitez će protiv Drine nastupiti u slijedećem sastavu: Živković, Livančić, Barišić, Alić, Sadiković, Šantić, Muminović, Đurić (Anastasov), Basara (Vidović), Kapetan i Pilipović.