HPSB: U Bugojnu održana izložba “Beskonačnost kruga” autora Antonia Džolana

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne svoje programske aktivnosti nastavilo je sinoć u Bugojnu gdje je otvorena samostalna izložba kipara i predsjednika ogranka Matice Hrvatske u Bugojnu Antonia Džolana.

U galeriji Hrvatskog doma u Bugojnu, Džolan se mnogobrojnoj publici predstavio izložbom „Beskonačnost kruga“ koja sadržava tri likovna ciklusa ( planete Sunčevog sustava, kombinirane tehnike sa dječjim igračkama te biblijske teme kao što su Golgota, Kalvarija).

Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Bugojno, Ivan Antunović koji je istaknuo kako projekt „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ u Bugojnu već treću godinu zaredom zbilja ugosti kvalitetne sadržaje što publika i cijeni.

“Antonio se igra krugovima želeći nam, možda, ukazati na to da je i sam život jedan krug, koji počinje rođenjem, a završava (bes)konačnošću. Ostavlja svoj pečat, privlači nas svojim radovima, daje nam “tumačenje” na volju. Zapravo umjestnost i jeste takva…. Kad se “suočiš” s nekim umjetničkim djelom i osjetiš neku čudnu povezanost, znat ćeš da je umjetnik uzidao ljubav u svoje djelo. A, Antonio je istinski umjetnik”, stoji između ostaloga u predgovoru,recenziji izložbe koju je napisao prof.Nedžad Milanović a koja je prilikom otvorenja pročitana.

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nakon Bugojna programske aktivnosti nastavlja u Novom Travniku gdje će 9. travnja u 20 sati u dvorani Osnovne škole biti upriličena „Večer sjećanja na Slobodana Langa“ i potom u Busovači, 10. travnja u Kinu Theatre gdje će gostovati Hrvatsko narodno kazalište Split s monodramom Pere Eranovića, „Priče iz Vukovara“. Istoga dana u Tomislavgradu u kino dvorani s početkom u 19 sati gostovat će Gradsko kazalište mladih iz Viteza sa iznimno popularnom i nagrađivanom predstavom “Šmizle”.

Ulaz na sve događaje u sklopu projekta HPSB je besplatan.