HPD „Vitez“ i prijatelji uručili pomoć obitelji Augustinović

Članovi HPD „Vitez“ ovih su dana uspješno priveli kraju humanitarnu akciju pomoći obitelji Augustinović iz Viteza.

Radi se o obitelji s osmero djece, od kojih njih sedmero pohađa osnovnu školu.

Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija, koju je pokrenulo Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez“, ovoga puta uvelike potpomognuto prijateljima i donatorima.

Nakon posjeta obiteljskoj kući i razgovora s majkom Ivanom, ustanovljeno je da su potrebe velike, ali su se izdvojili prioriteti – nabavka ogrjevnog drveta i kvalitetnih ležajeva za djecu.

Članovi HPD „Vitez“ i prijatelji uspjeli su prikupiti novčani iznos od 1.650,00 KM, a kad su krenuli u realizaciju, javili su se dobri ljudi, koji su omogućili nabavku po povoljnijim cijenama ili su čak, poput poduzeća NoBil, donirali dva dupla ležaja i šest madraca iz vlastite proizvodnje.

Vlasnik poduzeća HART d.o.o. Vitez omogućio je nabavku još dva ležaja na kat po znatno nižoj cijeni od prodajne, a poduzeće „Botić Mix – pelet i drva“ na kupljene četiri palete drva doniralo je još jednu.

Akciju su podržali i poduzeće Vujević company paketom prehrambenih i drugih artikala u vrijednosti od 300 KM, zatim Spektar donacijom potrebnog materijala za krečenje i Frizerland paketom higijenskih proizvoda.  

Svakako vrijedi izdvojiti i donaciju Općine Vitez, koja je donirala osam kompleta posteljine (jastuka, prekrivača i navlaka) za svih osam novih ležajeva.

Osim novčanih priloga, članovi HPD „Vitez“ osigurali su i pakete korištene robe – odjeće i obuće za djecu, dječji bicikl, hladnjak, računalo i stol za računalo, tepihe, a Udruga „Svjetlo“ iz Viteza pridružila se akciji donacijom pelena za najmlađeg člana obitelji Augustinović.

Preostali iznos novčanih sredstava uručen je obitelji.

Dar od srca teško je procijeniti, ali prema internim izračunima, vrijednost donacije je više od 5.000,00 KM.

Ovim putem HPD „Vitez“ zahvaljuje svim članovima i prijateljima Društva, poduzetnicima i pojedincima, koji su prepoznali vrijednost ove akcije, sudjelovali u prijevozu i montiranju namještaja na svesrdnoj pomoći, kao i članovima Inicijativnog odbora, kojeg su činili članovi HPD „Vitez“, predvođeni predsjednicom HPD Vitez, Draganom Sivonjić. Uz predsjednicu Sivonjić u inicijativom odboru su bili Anita Štrbac, Vlado Ivišić, Vlado Rajković i Ivan Sajević.

Osmijeh, sreća i zadovoljstvo majke Ivane i djece Ante, Ivana, Nikole, Marka, Petra, Vanese, Ane i Luke opravdali su ovu akciju i pokazali je svrsishodnom, a hrabrost obitelji Ivane i Josipa Augustinović zaslužuje našu pažnju i pomoć!