HP Mostar: Neprihvatljiva jednostrana promjena načina carinjenja pošiljki

Ostajemo i dalje pri inicijativi za izmjenu vrijednosti robe nekomercijalnog karaktera koja ne podliježe carinskom postupku, vrijednosti do 200,00 KM, navode iz HP Mostar

Informacija za korisnike poštanskih usluga koji naručuju pošiljke putem Interneta. Vezano za novonastalu situaciju u kojoj su se našli naši korisnici usluga, koji koriste poštanske kanale za narudžbe preko interneta, ostajemo i dalje pri inicijativi za izmjenu vrijednosti robe nekomercijalnog karaktera koja ne podliježe carinskom postupku, vrijednosti do 200,00 KM, a koju smo pokrenuli s druga dva javna poštanska operatora (BH Pošta i Poste Srpske), priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

S obzirom na to da postoji jedinstven stav oko ove problematike od strane tri javna poštanska operatora BiH, dva nadležna entitetska ministarstva te državnog Ministarstva prometa i komunikacija BiH, smatramo da će to biti dovoljno da Uprava za neizravno oporezivanje ozbiljno razmotri, te donese propise u skladu s tim.

Upravo nejasna definiranost provedbenog akta, kojim se definira procedura podnošenja poštanskih pošiljaka (paketa) na postupak carinjenja kada su primatelji fizičke osobe i vrijednosti preko 50,00 KM, dovela je do neprihvatljive situacije u kojoj se sada nalaze naši korisnici, prema postupanju pojedinih carinskih referata.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme nije došlo do izmjene o načinu postupanja kod carinjenja pošiljaka nekomercijalnog karaktera, koje glase na fizičke osobe i vrijednosti su preko 50,00 KM, smatramo neprihvatljivim jednostranu promjenu načina postupanja koja dodatno financijski opterećuje korisnike poštanskih usluga.

Trenutno poduzimamo sve potrebne aktivnosti prema svim nadležnim institucijama kako bismo, u proceduri izmjene provedbenog akta koji regulira ovu oblast, jasno i nedvosmisleno regulirali ovu materiju, na korist svim građanima BiH, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Prethodni članakBeživotno tijelo Srećka Pavlovića pronađeno danas u rijeci Lašvi u naselju Rijeka
Sljedeći članakOd posljedica pušenja u BiH godišnje umre više od 8.000 ljudi