HOKK “Vitez” izrazio ogromno nezadovoljstvo odnosom Sportskog saveza Općine Vitez

Hrvatski omladinski košarkaški klub “Vitez” burno je reagirao nakon prošlotjedne odluke Sportskog saveza Općine Vitez o smanjenju sredstava ovom klubu u ukupnoj raspodjeli predviđenoj za financiranje sporta iz općinskog proračuna.

Kako navode iz HOKK “Vitez”, klub neće propasti zbog umanjenja sredstava, više ih boli, kažu, nepravda i podcjednjivanje rezultata jednog od najsupješnijih sportskih kolektiva u Vitezu i Središnjoj Bosni.

“Ispalo je da smo među tri najlošija sportska kolektiva u Vitezu, od gotovo 40 koliko ih djeluje na području Viteza. Smeta nam maćehinski odnos i lobi koji očito postoji unutar sportskog saveza naše općine. Nas što se tiče ovaj savez ne mora ni postojati, za što ćemo se ubuduće i zalagati.

“HOKK “Vitez” u sezoni 2012/2013. u seniorskoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto u regularnom dijelu A1 lige KS HB, plasirali se u finale te izgubili u Čitluku u trećoj odlučujućoj kvalifikacijsku utakmicu od ekipe “Brotnja” s 4 poena razlike. Koliko je uspješna godina pokazuje i plasman među 16 najboljih u Kupu BiH gdje je naš tim poražen od ekipe KK “Bosna ASA” iz Sarajeva rezultatom 81:85. Omladinske kategorije osvajale su prva mjesta u kantonalnoj ligi, dok je najveći doseg što je naš mali klub uspio stvoriti dva reprezentativca, i to Filipa Ivankovića (kadetska reprezentacija BiH), te Darku Baju (pionirska reprezentacija Hrvatske). U 2 humanitarne akcije skupljeno je preko 11.000 KM za teško bolesnog sugrađanina Davida Tarabu. Na turniru “Jozo + 8″ nastupili su Cibona, Šibenik, Bosna, Spars…djevojčicama se organizirao međunarodni turnir. Jedini smo klub u Vitezu koji stavlja svoje financije na stranicu JAVNO da svi imaju priliku vidjeti. Jedini smo klub u Vitezu koji ima svoju stranicu koja se stalno ažurira. Klub broji preko 100 članova, muku mučimo sa sredstvima ali smo ponosni kako klub ide naprijed. Svi nas cijene sa strane, nosimo se s najboljim klubovima u BiH, samo nas u našem gradu pojedinci podcjenjuju”, navode u priopćenju za javnost iz HOKK “Vitez”.