Hoće li se u Travniku ovoga sjetiti?! U Mostaru formirano gospodarsko-socijalno vijeće!

Predstavnici Vlade HNŽ-a te Gospodarske komore i sindikata potpisali su danas u Mostaru sporazum o konstituiranju Gospodarsko-socijalnog vijeća HNŽ-a.

Sporazum su u ime sindikata potpisali Josip Milić i Husein Špagu, u ime gospodarstvenika Perica Jurković, a u ime Vlade premijer HNŽ-a Denis Lasić, koji je imenovan i za predsjednika Vijeća.

U izjavi za Fenu, glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović kazao je kako su svi potpisnici  izrazili zadovoljstvo potpisanim sporazumom, koji po njihovim riječima, predstavlja snažni pomak naprijed u suradnji socijalnih partnera županije.

“Vlada HNŽ-a odmah na početku svoga mandata najavila je formiranje vijeća, a u više navrata rečeno je kako članovi Vlade, u dijalogu sa socijalnim partnerima, žele rješavati sva otvorena pitanja, ali i tražiti rješenja za stvaranje boljeg gospodarskog okruženja”, kazao je Pavlović, dodavši kako samo gospodarstvenici mogu stvoriti novu vrijednost i utjecati na prihodovnu stranu proračuna.

Potpisnici sporazuma zaključili su kako u ovoj godini treba učiniti sve da se stanje u proračunu stabilizira i da se pomaci u Županiji osjete već u ovoj godini.

Gospodarsko-socijalo vijeće trebalo bi biti tijelo koje će raspravljati o svim važnijim tema koje se tiču socijalnih partnera i razvoja boljeg gospodarstvenog ozračja u županiji.

Sljedeće sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća sazvana je za utorak, 31. siječnja.