Hoće li i kada u SBŽ novinari biti uvršteni na popis prioriteta za cijepljenje

Ministar zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) Anto Matić izjavio je kako je u SBŽ do sada pristiglo oko 15.500 doza cjepiva protiv koronavirusa, te da ta županija tjedno dobiva oko 1.000 novih doza.

Naglašavajući da su prioritet za imunizaciju i dalje stariji od 65 godina, zatim pacijenti na dijalizi i s transplantiranim organima, te druge ugrožene skupine, Matić je kazao da bi, prema procjenama Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a, trebalo cijepiti 41.000 osoba iz tih skupina.

– Nakon njih bi na red trebali doći svi ostali. Mislim da je do sada cijepljeno između 7.000 i 8.000 građana, neki jednom dozom, a neki od njih s dvije – kazao je Matić.

Odgovarajući na pitanje novinara kako će biti odgovoreno na inicijativu da i medijski djelatnici u SBŽ-u budu uvršteni na popis prioriteta za cijepljenje, Matić je kazao da je lista formirana na razini Federacije BiH, ali da će o toj mogućnosti biti raspravljano na predstojećem sastanku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva SBŽ-a.

Inicijativu za uvrštavanje medijskih djelatnika u Plan imunizacije u SBŽ-u podnijela je zastupnica u županijskoj skupštini Ljubinka Atanasijević, ukazujući, uz ostalo, na njihov “nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji koronavirusa i svim posljedicama koje je ona izazvala”.

(www.vecernji.ba)