HNS: Politička situacija prividno dobra, ali može krenuti u drugom pravcu

Treća redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održana je jučer u Vitezu.

Na sjednici je razgovarano o stanju i funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH. Razgovarano je i o reviziji u javim poduzećima, krizi u federalnoj vladi te vladama u županijama, s posebnim osvrtom na Hercegovačko-neretvansku i Srednjobosansku županiju.

Aktualna politička situacija također je komentirana na sjednici Predsjedništva HNS-a, posebno u entitetima, zaključeno je da je ona prividno dobra, jer politička situacija može krenuti u nekom drugom, negativnom smijeru, a treba sve činiti da do toga ne dođe.

Predsjedništvo HNS-a je predložilo da se napravi jedan okvirni plan i program koji će svi dužnosnici HNS-a morati provoditi u budućnosti s jasnom vizijom. Program će se temeljiti na točkama koje su usvojene u Deklaraciji HNS-a, a realizirat će ih Odbori unutar Glavnog vijeća HNS-a.

Na sjednici je kazano da je i Glavno vijeće HNS-a usvojilo prijedlog za izmjenu i dopunu organizacije Glavnog vijeća. Odlučeno je da se formira poseban Odjel za branitelje Hrvatskoga vijeća obrane i Domovinskoga rata, za voditelja Odjela predložen je umirovljeni general Slavko Marin, a Predsjedništvo HNS-a je jednoglasno prihvatilo taj prijedlog.

U Odjel za socijalna pitanja i koordinaciju civilnog nevladinog sektora imenovan je Nikola Grubešić.

Prethodni članakU nedjelju u Vitezu Velika viteška korida
Sljedeći članakSRAMOTA: Ruglo u centru Viteza više od mjesec dana