Slijedi pad temperatura i hladan tjedan pred nama, snijega do 15 cm

Objavljena je vremenska prognoza za naredno razdoblje u BiH. U razdoblju od 20. veljače do 24. veljače preovladavat će oblačno vrijeme s snijegom i susnježicom u Bosni te kišom u Hercegovini.

U utorak prognozirane količine padavina u Hercegovini kretat će se od 15 do 30 mm, a u Bosni se u srijedu očekuje i do 15 cm snježnog pokrivača. Temperature zraka u Bosni kretat će se između -3 °C i 4 °C, a u Hercegovini od 5 °C do 10°C, prenosi N1.

U petak 23.02. maksimalne temperature u Hercegovini kretat će se do 13 °C.

U subotu 24.02., očekuje se prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Hladno vrijeme prema sinoptičkim kartama zadržat će se do kraja prognoziranog razdoblja. U nedjelju 25.02. kao i početkom sljedećeg tjedna jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 °C do -10 °C, a u Hercegovini do -5 °C.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature imat će vrijednosti od -8 °C do -2 °C, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.