HKD “Napredak”, podružnica Vitez, raspisuje Natječaj za dodjelu književne nagrade „Marko Martinović Car“

HKD “Napredak”, podružnica Vitez, raspisuje Natječaj/Konkurs za dodjelu godišnje književne nagrade „Marko Martinović Car“ za priču u 2017. godini.

Ova nagrada utemeljena je ranije kao nagrada za priču za bosanskohercegovačke autore ma gdje živjeli. HKD Napredak u Vitezu je obnavlja, a novina je da nagrada svake godine ima tematski okvir. Profilirana je i kao protočna za natječaj Tales from Palaces ( „Priče iz palača“) koju u svom projektu ima “Croatian Writers Association” from Rijeka, kao natječaj za europsku priču od 2018. pa dalje.

Tematski okvir za 2017. i 2018. godinu, bez ikakovih žanrovskih ograničenja, žene na vlasti – TEME VEZANE ZA SUDBINU SREDNJOVJEKOVNIH PRINCEZA, KRALJICA, BANICA I VOJVOTKINJA U ZEMLJAMA PODUNAVSKOG SLIVA I TO ONIH KOJE PREKO MLIJEKA VEŽU NAJMANJE DVIJE ZEMLJE U OVOM REGIONU.

PRIČE NE MOGU BITI KRAĆE OD 8000 KARAKTERA NITI DUŽE OD 16000 KARAKTERA bez praznina.

Žiri će odabrati tri priče i dodijelit će se novčane nagrade:

nagrada 500 KM
nagrada 300 KM
nagrada 200 KM

Neovisno od ovoga, poseban nacionalni selektor za BIH će odabrati tri priče i nominirati ih za europsku književnu nagradu za priču u okviru projekta Cirkulacija tradicijske i suvremene kreativnosti putovima srednjovjekovnih princeza u zemljama dunavskog sliva.

Natječaj/konkurs otvoren je od 7. 1. 2017. do 7. 6. 2017. a prijave se vrše isključivo elektronskim putem, potpisane šifrom, na posebnu adresu koja će biti uskoro objavljena (projektira se način da nitko ne može znati tko su autori dok se ne objave rezultati). Dodatne informacije o katalogu poželjnih likova i slično možete dobiti na e-mail: anzortia@gmail.com

Rezultati će biti objavljeni do 1. 9. 2017. godine, a nagrade će biti uručene u Vitezu, 20. 9. 2017. godine, odnosno prvog vikenda, najbližeg nadnevku smrti Marka Martinovića Cara”, piopćeno je od strane Odbora podružnice.

Prethodni članakPovratak velikana: Kultna “Lada” predstavila novi model
Sljedeći članakPočinje uklanjanje pasa lutalica sa zeničkih ulica