HKD Napredak nastupilo na manifestaciji 18. Uskopaljske jeseni

Srednja folklorna skupina HKD Napredak kao i tamburaši te pjevačka skupina iz Krčevina nastupili su 26. listopada na smotri folklora Uskopaljske jeseni u Uskoplju.

Na smotri je sudjelovalo 10 društava iz BiH i Hrvatske. Sudionici su bili HKUD ˝Naša Baština ˝ Globarica – Žepče; KUD ˝Petrinjičica˝– Petrinja; HKUD ˝Sveti Marko˝ Vionica – Čitluk – Međugorje; KUD ˝Rovišće˝–Bjelovar; HKUD ˝Slavonija Jakšić˝– Požega; KUD ˝Kandija˝– Bugojno; HKD Napredak Mostar; Folklorna skupina ˝Moravice˝; HKD Napredak – Uskoplje i HKD Napredak iz Viteza.

Oko 400 sudionika programa zadnjeg dana 18. Uskopaljskih jeseni pod nazivom ˝KROZ USKOPLJE S PJESMOM˝ u 13,00 sati odigralo je jedno zajedničko kolo pred osnovnom školom u Uskoplju. Nakon toga su krenuli u defile ulicama grada, a u sklopu defilea svi sudionici su položili vijenac kod spomenika palim braniteljima Uskoplja u Domovinskom ratu.

Program nastupa KUD-ova se odvijao pred prepunom dvoranom u školi u Uskoplju koji je trajao sve do 17,00 sati. Nakon toga sva društva su se družila na nezaboravnoj večeri u restoranu AQUA uz pjesmu i ples do kasnih večernjih sati.

Prethodni članak„Let’s do it – milijun sadnica za 1 dan“ i u Vitezu
Sljedeći članakFOTO: U Vitezu održan drugi Festival sevdalinke