Hitna sjednica Vlade FBiH-Formiranje tima za pregovore s proizvođačima vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila informaciju o danas održanom sastanku premijera FBiH, predsjednika Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, predstavnika Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva, kantonalnih premijera i kantonalnih ministara zdravstva.

Vlada je, također, usvojila i informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 3.3. 2021.godine, koja je znatno pogoršana, ozbiljna i s tendencijom daljnjeg pogoršanja. S tim u skladu, vlade kantona će poduzeti sve neophodne aktivnosti s ciljem suzbijanja širenja virusa SARS-CoV-2.

Vlada FBiH će, zaključeno je danas, posebnom odlukom formirati ad hoc tim za pregovore s proizvođačima vakcina, u koji će biti imenovani predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, te Sarajevog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini.

Oni su pozvani  da imenuju svoje predstavnike u ad hoc tim i njihova imena dostave najkasnije do ponedjeljka, 8. ožujka 2021. godine,  do 12 sati, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prethodni članakSlovenija donira BiH 4800 cjepiva
Sljedeći članakMUP KSB: Kod N.B. iz Viteza pronađena droga