Hit bh. nogometa: Trofej u rukama igrača i čelnika Radnika

Trenuci koji odlaze u povijest! Nogometaši Radnika iz Bijeljine Stanko Ostojić i Samir Memišević podigli su pehare namijenjene šampionu Kupa Bosne i Hercegovine.

Radnik je u finalu Kupa u dvomeču ukupnim rezultatom svladao Slobodu i osvojio prvi trofej u 70-godišnjoj povijesti kluba.

Kada je početkom prošle sezone, u rujnu 2014. godine Slavko Petrović stigao na trenersko mjesto na klupi Radnika, ovaj bijeljinski klub je imao jedan bod iz šest odigranih ligaških mečeva i bio je posljednjeplasirani klub BHT Premijer lige. Radnik je izborio opstanak, a onda je već u ovoj sezoni napao europska natjecanja odličnim predstavama u ligi gdje je na kraju zauzeo sedmo mjesto.

Pored toga, pružao je sjajne rezultate u Kupu BiH gdje je dospio do finala, a na kraju i do trofeja. Redom su padali Mladost Velika Obarska, Rudar Kakanj, Radnički Lukavac, Široki Brijeg u polufinalu i Sloboda u finalu.

Ovim uspjehom Radnik je izborio plasman u kvalifikacije za Europsku ligu i svoj europski meč igrat će 30. lipnja piše portal Klix. Za klub koji ima ispodprosječan budžet u uvjetima bh. nogometa, ovo je nevjerovatan uspjeh koji može poslužiti kao idealan primjer svim ostalim klubovima u Bosni i Hercegovini.