Hercegbosanska županija zabranila održavanje svadbi i rad noćnih klubova

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hercegbosanskoj županiji Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih donio je novu naredbu kojom se zabranjuje održavanje svadbi i svih drugih proslava, kao i rad disko klubova.

Zabranjuje se i okupljanje više od 5 osoba na svim otvorenim i poluzatvorenim površinama na području Hercegbosanske županije, osim za sahrane, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu obitelji, ali ne više od 30 osoba. Isto tako zabranjuje se izražavanje sućuti osobno po kućama.

Za nepoštivanje ove naredbe predviđene su novčane kazna, a za njenu provedbu zadužuju se Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije.

Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 22. kolovoza ove godine, s rokom važenja od 14 dana, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i dalje apelira na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa.

Prethodni članakBUGOJNO: Najavljena tužba protiv župnika zbog zvonjave s tornja župne crkve sv. Ante
Sljedeći članakNastavljaju se pojačani inspekcijski nadzori na područje cijele Federacije BIH