HDZ BiH ŽSB: Predaja zahtjeva za članstvo BiH u EU je veliki uspjeh institucija BiH

Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna održao je jučer 15. veljače 2016 godine u Vitezu svoju petu redovitu sjednicu.

Na sjednici je pored tekuće problematike organizacijskog rada i djelovanja Županijske organizacije HDZ BiH ŽSB razmatrana i aktualna politička situacija, kao i rad izvršne i zakonodavne vlasti u Županiji Središnja Bosna i višim razinama vlast.

Članovi ŽO su upoznati s radom i planiranim aktivnostima svih razina vlasti i dužnosnika u predstojećem razdoblju. Ovom prilikom su prezentirani programi i kriteriji utroška sredstava koji su usvojeni na posljednjoj sjednici Vlade KSB vezano za oblasti poticaja gospodarstva, izgradnje infrastrukture, obnove, poticaja poljoprivredi, zaštiti okoliša, potpore kulturi i športu te drugim oblastima života i rada u našoj županiji.

Također se govorilo o projektima poticaja zapošljavanja koji će biti realizirani putem Zavoda za zapošljavanje u našoj županiji.

Zaključeno je kako je ovo trenutak da ovaj prostor dobije jedan novi pozitivan trend jer se radi o višemilijunskim projektima iz više različitih oblasti života i rada te je s tim ovo prilika za sve.

Županijski odbor je sa zadovoljstvom konstatirao da je predaja zahtjeva za članstvo u EU koju je u ime BiH predao Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović šansa za novu i trajnu stabilizaciju odnosa unutar BiH koju vidimo kao članicu euroatlantskih integracija i velike europske obitelji kojoj i pripadamo. Županijski odbor HDZ BiH ŽSB ovim putem upućuje čestitku svim pojedincima i institucijama koji su radili na ovoj pobijedi europskog puta BiH, priopćeno je iz ŽO HDZ BiH ŽSB.