HDZ BIH poziva na aktivnu registraciju birača za Izbore za Europski parlament

Srednjobosanski Županijski odbor HDZ-a BiH poziva sve osobe koje imaju hrvatsko državljanstvo da u što većem broju obave aktivnu registraciju kako bi mogli u Europski parlament izabrati osobu koja će dosljedno predstavljati interese Republike Hrvatske i Hrvata BiH, stoji u priopćenju iz ovoga odbora.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj zahtjev za aktivnu registraciju podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu.

Zahtjevi za aktivnu registraciju u BiH mogu se podnositi osobno, putem pošte, faksa i e-maila Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu i konzularnim uredima u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.
U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati zahtjev. Kad se zahtjev šalje poštom, faksom ili e-mailom (skenirano), podnositelj zahtjeva mora priložiti i presliku valjanog identifikacijskog dokumenta (hrvatska putovnica).

Inače, izbor zastupnika u Europski parlament održat će se u subotu 13. i u nedjelju 14. travnja za sve birače koji će glasovati izvan Republike Hrvatske.

Zahtjevi za aktivnu registraciju mogu se podnositi zaključno sa srijedom, 3. travnja, navodi se u priopćenju.