HDZ BiH i SDP BiH u SBŽ postigli dogovor o uspostavi vlasti

Predsjednica Županijskog odbora HDZ-a BIH SBŽ Lidija Bradara i predsjednik Županijskog odbora SDP-a BiH SBŽ Zukan Helez večeras su u Kiseljaku postigli načelni dogovor o uspostavi nove vlasti u Srednjobosanskoj županiji.

Kako doznaje Fena, dogovor oko raspodjele ministarskih pozicija dogovoren je na razini ove dvije stranke, a već tijekom sutrašnjeg dana biti će održan sastanak i sa Slavicom Josipović predsjednicom ŽO HDZ 1990 SBŽ i Salkom Selmanom liderom ŽO SDA SBŽ.

“Načelni dogovor županijskih odbora HDZ-a BIH i SDP-a BiH oko formiranja nove vlasti u Središnjoj Bosni je postignut. Ipak preostaje nam održati i sastanak s predsjednicima županijskih odbora HDZ 1990 i SDA, a ako i oni podrže ovaj dogovor, već bismo u ponedjeljak mogli imati novu Vladu SBŽ. Dogovoreno je da detalje dogovora ne iznosimo u javnost prije sutrašnjeg sastanka”, izjavila je za Fenu Lidija Bradara predsjednica ŽO HDZ BIH SBŽ.

Kako doznaje Fena, sastanak predsjednika županijskih odbora HDZ BIH, HDZ 1990, SDA i SDP-A BiH biti će održan sutra u 10,00 sati, u zgradi Vlade SBŽ.