HDZ 1990. napustilo 19 članova u općini Vitez

Iako je Martin Raguž, govoreći o ostavkama u HDZ-u 1990., rekao u ponedjeljak kako je završeno profiliranje ove stranke, jučer je “profiliranje” nastavljeno. Naime, 19 članova Općinskog odbora HDZ-a 1990. Vitez jučer je istupilo iz ove stranke.

Među njima je i nekada visoki dužnosnik ove stranke Rudo Vidović, ali i osobe koje su bile članovi spomenutog općinskog odbora i članovi Županijskog odbora HDZ-a 1990. Srednjobosanske županije. Jedan od tih je i Dragan Mišković. – Nakon ovoga slobodno možemo reći kako HDZ 1990. više ne postoji.

Primijetili smo kako se stvari u stranci mijenjaju nakon što je Raguž izabran za predsjednika. Željko Topalović, predsjednik OO HDZ-a 1990. Vitez, dobio je izgleda odriješene ruke da vodi neku politiku s kojom se mi ne slažemo. Slali smo zahtjeve za njegovu smjenu, ali odgovoreno nam je tako što je kršen Statut stranke i počeli formirati paralelni temeljni ogranci. Zbog takve politike mi više nismo članovi ove stranke i u budućnosti ćemo odlučiti kako ćemo nastaviti naše političko djelovanje – rekao je Mišković za Večernji list.

Dugo vremena se špekuliralo je li Rudo Vidović, jedan od osnivača HDZ-a 1990., podnio ostavku samo na dužnosti koje je obnašao u stranci ili ostavku i na članstvo u HDZ 1990. – I Vidović je jedan od ljudi koji su potpisali dokument, tako da ni on više nije član HDZ-a 1990. Na taj način prestaju sve špekulacije koje su se vezale uz njegovo ime i HDZ 1990. – rekli su nam jučer naši sugovornici. Najave govore kako će ovih dana biti nastavljeno “profiliranje” HDZ-a 1990. Neslužbene najave govore kako će Raguževa stranka idućih dana ostati bez još nekoliko općinskih organizacija, osobito na prostoru središnje Bosne gdje je predsjednik HDZ-a 1990. imao najveću potporu.

vecernji.ba