HDZ 1990 jača članstvo

„Do kraja svibnja u Srednjobosanskoj županiji naša će stranka imati više od tisuću novih članova, u najvećem broju žena i mladih obrazovanih ljudi”, kazala je predsjednica Županijskog odbora HDZ 1990., na prigodnoj svečanosti održanoj u ponedjeljak u Novom Travniku.

A nakon Travnika prije petnaestak dana kada je stranačke pristupnice potpisalo 116 Travničanki, a u međuvremenu , priopćeno je, još 54 Travničana, svečano potpisivanje pristupnica HDZ 1990. održano je i u Novom Travniku.

Naime, na skromnoj svečanosti u Novom Travniku pristupnice su potpisale 24 Novotravničanke i obvezale se da će narednih dana, svaka od njih, u svome kvartu, naselju, u stranačkim temeljnim ograncima…, za članstvo u HDZ 1990. pridobiti još pet, deset… susjeda i prijatelja, žena i muškaraca.

„S pravom se ukazuje na mali broj žena i mladih uključenih u aktivni stranački život. I naši općinski odbori, članovi Ž.0. i drugi naši aktivisti, uz maksimalni angažman, povećavaju broj naših članova i tako mijenjaju tu negativnu strukturu kada je u pitanju broj žena u našoj stranci i broj mladih i obrazovanih ljudi. I već sada, prednjačimo na tom planu, a akcija se tek zahuktava”, ustvrdila je predsjednica Ž.0. HDZ 1990. Slavica Josipović.

Na čelu ove aktivnosti u Novom Travniku, koja i dalje traje, je novoizabrani predsjednik Jozo Sekić i prethodnik mu Branko Brkan, a na ovoj svečanosti održanoj u ponedjeljak navečer, u povodu skorog Majčinog dana, Ankici Lozančić, majci sedmoro djece, uručena je odluka o dodjeli stipendije njezinoj kćerki Mateji, studentici agronomije. „Uz kćerku i jedan sin je student građevine, a ostalih petoro djece su osnovci i srednjoškolci. Živimo skromno, od poljoprivredne proizvodnje i ova nam stipendija puno znači. A uz mene i supruga HDZ 1990. sada je „bogatiji” još i za troje naše djece”, kaže skromna Ankica Lozančić.

„Ovim aktivnostima koje vodimo na prostoru cijele Županije, jačamo našu stranku ali i naš savez s HDZ BiH. Želimo i borimo se, pojedinačno i zajedno, za što više vijećnika u općinskim vijećima i što više načelnika iz naših stranaka u općinama Srednjobosanske županije. I uvjerena sam da smo na dobrom putu”, optimistična je predsjednica Ž.O HDZ-a 1990., Slavica Josipović.

Zvonimir Čilić / VL