HČSP BiH uz Vitez i Busovaču uskoro i u ostalim općinama SBŽ

“Hrvatska čista stranka prava (HČSP) u Srednjobosanskoj županiji ima dvije podružnice, u Vitezu i Busovači, a uskoro ćemo podružnice osnovati i u Dobretićima, Novom Travniku i Travniku. Nešto kasnije, na tomu i radimo, do početka ljeta, planiramo osnovati podružnice i u Kiseljaku, Fojnici i Kreševu“, kazao je predsjednik ove stranke u BiH, Tadija Ljubičić, nakon sastanka kojega je s nekolicinom članova  i dužnosnika stranke održao u subotu u Vitezu.

Ovom prilikom HČSP-u je pristupio Dalibor Vrebac iz Viteza, ranije istaknuti član HSP-a BiH, član Glavnog stana ove stranke, koji je, nezadovoljan načinom vođenja stranke i pristupanja strankama platforme, 10. veljače prošle godine napustio HSP BiH.

Riječ je o uglednom Vitežaninu, što je sigurno veliki dobitak za HČSP, a već u subotu u Vitezu Vrebac je neslužbeno imenovan za koordinatora ove stranke za područje Srednjobosanske županije. Njegovo imenovanje i službeno će se potvrditi na skorom sastanku Predsjedništva HČSP-a.

“Ove godine su i lokalni izbor i naš je zajednički zadatak i na ovom području ojačati HČSP, osnovati podružnice i konstituirati županijski odbor, te na izborima postati parlamentarna stranka u dvije – tri a nadam se i više srednjobosanskih općina. A u tomu, uz naše već prokušane članove kao što su Leonardo Garić i Slavko Šteko, predsjednici općinskih organizacija HČSP-a u Vitezu i Busovači, te Vinka Biletića, dosadašnjeg koordinatora u Srednjobosanskoj županiji, veliki doprinos očekujemo da će dati i naš novi član Dalibora Vrebac”, poručio je predsjednik HČSP-a u BiH, Tadija Ljubičić.

Zvonimir Čilić / VL