Hart d.o.o. Vitez: Namještaj po mjeri visoke kvalitete i poslovanje po svjetskim standardima

Postoje brojni razlozi za predstavljanje tvrtke Hart d.o.o. iz Viteza, koja se bavi proizvodnjom, prodajom i montažom pločastog i masivnog namještaja po mjeri.  Konkretan povod za tekst o ovoj uspješnoj obiteljskoj tvrtki je dobivanje Certifikata za bonitet A +, izdanog od strane bonitetne kuće CompanyWall business. Uvažavajući sve relevantne poslovne parametre  navedena bonitetna kuća razvrstava potencijalne suradnike i konkurentne tvrtke u različite bonitetne razrede temeljem njihove bonitetne ocjene i na taj način unosi red i visoku razinu sigurnosti na poslovno tržište. Certifikat bonitetne izvrsnosti predstavlja garanciju da poslovni subjekti s bonitetnom ocjenom izvrsnosti posluju uspješno i uživa povjerenje poslovnog svijeta, a tvrtka koja je zaslužila bonitetnu ocjenu A+ je ona koja ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti.  S takvim poduzećem ostale tvrtke mogu kvalitetno i uspješno surađivati, a uspješno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti.

Na taj način je i formalno potvrđen status pouzdanosti, kojeg je ova tvrtka dokazala u svojoj poslovnoj praksi. Utemeljena 2003. godine, tvrtka Hart d.o.o. je prema riječima vlasnika gosp. Ante Čeke imala temeljnu viziju – napraviti prepoznatljiv i kvalitetan domaći proizvod, od domaćih materijala i sirovina, uz domaću pamet i znanje. Usvajajući radnu disciplinu radeći dugo godina u Švicarskoj, ovaj Vitežanin se kao jedini uposlenik tvrtke upustio u poslovnu avanturu. I uz sve prepreke koje se pred privatnom inicijativom i korektnim poslovanjem postavljaju u BiH uspio izgraditi stabilnu i pouzdanu tvrtku.

Certifikat godi, ali je realnost nešto drugo

Što za Hart d.o.o. znači dobivanje certifikata kojim je potvrđena visoka kvaliteta poslovanja njegove tvrtke, gosp. Čeko odgovara: „U poslovnom smislu ovo znači formalnu potvrdu da smo na ispravnom putu, ma koliko taj put u poslovnom okruženju kakvo imamo na domaćem tržištu, bio težak i trnovit. Sigurno da nam dobivanje certifikata godi, ali realnost i problemi s kojima se svakodnevno susrećemo su nešto drugo“.  Aktualno vrijeme za poslovne ljude i privatne poduzetnike je vrlo teško, brojna su nerazumijevanja od vlasti prije svih, i to na svim razinama. Nepotrebno se kompliciraju stvari, počevši od onih osnovnih, vezanih za dobavljanje repromaterijala, ugovaranja poslova i naplate usluga, nelojalne konkurencije, pa do potpunog nemara vlasti, koja ne zna i ne želi na pravi način pomoći proizvođače. Pogotovo je to postalo vidljivo u vremenu pandemije, kada se pokazala sva nesposobnost za odgovarajuće reakcije vlasti. No, da se i u ovako nepoticajnom poslovnom okruženju može poslovati, dokazuje upravo Hart d.o.o.      

Nema malih i velikih poslova      

Nudeći tržištu kvalitetan proizvod i zaokruženo uslugu dizajna, proizvodnje, ugradnje i savjetovanja za sve kupce, Hart d.o.o. je stabilizirao tržišnu poziciju kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

„ Naši poslovni projekti vezani su prije svega za domaće tržište, od pojedinačnih narudžbi pa sve do velikih projekata opremanja ureda, škola, banaka, bolnica i velikih objekata. Značajno smo prisutni i na inozemnom tržištu, prije svega Republike Hrvatske. Ovisno o razvitku situacije sa pandemijom, namjera je nastaviti pozitivan poslovni trend i rasti onoliko koliko nam vrijeme i okruženje dopuštaju“.

Naglašavaju predstavnici tvrtke o aktualnim poslovima i planovima.

Poslovna filozofija koju su primijenili u ovom poduzeću i koja je koliko jednostavna kao zamisao i teška u praksi je temelj planova za budućnost. A ona se sastoji u rečenici: Mijenjajmo svijet, počevši od mijenjanja samog sebe“. Rigorozna poslovna i financijska disciplina u preuzimanju poslova, u plaćanju obveza,  kao i u naplati potraživanja, te uvođenje reda u poslovanju kako u samoj tvrtki i u svim odnosima s uposlenicima, dobavljačima, kupcima i komitentima, jedini je način da se opstane i raste u teškom vremenu kojeg živimo.