Hajduk je najveći hrvatski klub

Torcida-turnirMalonogometni turnir „Torcida kup” održan u nedjelju na nogometnom igralištu NK Busovača, osvojila je momčad „Torcida” iz Viteza. Viteški hajdukovci su u finalnom susretu u nedjelju navečer pobijedili „Bijele” iz Kreševa, rezultatom 5 : 2. Nastupilo je osam momčadi (Vitez, Busovača, Lepenica, Kiseljak, Uskoplje, Novi Travnik, Fojnica i Kreševo), hajdukovci iz Viteza, pobijedili su i na prethodna dva turnira i zadržali potpunu rezultatsku dominaciju.

Naredni četvrti, sada već tradicionalni turnir hajdukovaca održat će se iduće godine u Vitezu, a Vitežani obećavaju, već sada, spektakl kakav nijedna navijačka skupina u BiH nije u stanju napraviti. „Tako je u Hrvatskoj, tako je i u BiH. Naša ljubav za Hajduk, nikada nije upitna, ne ovisi od trenutnih rezultata, plasmana kao kod navijača drugih klubova, jer mi Hajduk volimo, što je visoka stepenica iznad one „mi navijamo”. Uostalom, naše navijačke skupine su sve brojnije, masovnost je sve veća, pa i unatoč višegodišnjem rezultatskom „postu”. Nastojat ćemo u srednju Bosnu iduće godine dovesti Hajduka jer dolje u Splitu i nisu do kraja svjesni kakva je ovdje ljubav za naše „Bile”, kako bosanska srca kucaju za njih”, kazao je ovom prilikom predsjednik viteške navijačke skupine „Torcida”, Vito Grgić. 

Iako je kiša kvarila ugođaj, nije ga uspjela i pokvarit i cijeli dan u Busovači su se hajdukovci družili, pjevali pjesme posvećene Hajduku, Majstoru s mora, biloj boji. Pričala se i prepričavala bogata povijest Hajduka, najvećeg kluba u Hrvata, koji je u Ligi prvaka bio među osam najboljih, po rezultatima čak peti, što još dugo, dugo, nijedan hrvatski klub neće uspjeti – ako ikada i uspije, moglo se ćuti tijekom dana u Busovači gdje je, unatoč kiši, više stotina hajdukovaca iz cijele srednje Bosne dolazilo na gradski stadion u Busovači i družilo se sa svojim sportskim (nogometnim) istomišljenicima.