“Hajdučka priča” predstavljena i u Kiseljaku

U sklopu obilježavanja Dana općine Kiseljak, a u organizaciji udruge „Društvo prijatelja Hajduka – Torcida Kiseljak” i Općine Kiseljak u Hrvatskom domu u Kiseljaku upriličena je promocija knjige autora Blaža Duplančića, „Ivan Gudelj – Hajdučka priča”.

Ljubitelji sporta i Hajduka zasigurno su mogli uživati u predstavljanju knjige koja je nadasve poučnog karaktera, uz pregršt malo poznatih detalja iz Gudeljova privatnog i sportskog života.

Na radost okupljenih navijača prikazan je kratki dokumentarni film o Gudeljovim najboljim utakmicama u „bilom dresu”. Ivan Gudelj bio je reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih igrača Europe, treći strijelac Hajduka u europskim kupovima, Gudelj je igrao samo za Hajduk, nikada ni za jedan drugi klub.
Blaž Duplančić, autor knjige istakao je zadovoljstvo što je došao u Kiseljak među hajdukovce i ljubitelje sporta.
Načelnik Mladen Mišurić – Ramljak, zahvalio se na dolasku Ivana Gudelja, te kazao kako vjeruje da će knjiga biti primjer mladim ljudima koji se bave sportom ali i ostalima na životnom putu.

Ivan Gudelj publici se predstavio sa pričom o životu nakon 26.godine kada je otkrio da boluje od hepatitis B i prestao igrati nogomet .
”Moja priča može pomoći mnogima oboljelim od drugih bolesti, samo vjera u Boga i optimizam može spasiti čovjeka” kazao je Gudelj, koji je trenutno izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske.

Ivan Gudelj zahvalio se na organiziranoj promociji načelniku i predstavnicima Torcide Kiseljak, Goranu Luliću i Marinu Bošnjaku, te uputio čestitku povodom Dana općine Kiseljak.
”Dočekali smo veliku legendu, sretni smo i veliko hvala što s nama dijelite proslavu Dana općine” kazao je predstavnik Torcide Kiseljak, Goran Lulić.

„Iz svih životnih nedaća može se izaći kao pobjednik a pogotovo u sportu, u sportu je sve moguće”, riječi su kojima je Gudelj završio životnu priču o čovjeku koji je došao do ostvarenja snova i onda mu se sve to najedanput sruši.