Gudelj i dalje u teškom stanju: Klinički centar prima mnoštvo poziva radnika, prijatelja, poznanika…

Bh. gospodarstvenik Pero Gudelj (60) iz mjesta Gornja Večerska u Vitezu, vlasnik trgovačkog lanca FIS, koji je u ponedjeljak oko 13.30 sati pronađen s ranom na sljepoočnici nedaleko od Viteza, još se nalazi na intenzivnom odjelu Klinike za neurokirurgiju u Sarajevu i životno je ugrožen.

– Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom liječnika i ne možemo reći da je izvan životne opasnosti, kazala je bolnička glasnogovornica Muamera Šehić. Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stupnju zadobivenih ozljeda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost.

Gudelj je preživio pokušaj samoubojstva jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa. Liječnici su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara, a operativni zahvat koji je trajao skoro punih 7 sati, kako kažu, uspješno je izveden i pacijent je trenutačno u iznimno teškom, ali stabilnom stanju. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, unatoč višesatnom operativnom zahvatu, ispaljeno zrno kalibra 9 mm iz pištolja tzv. ‘duga devetka’ još uvijek se nalazi u glavi Pere Gudelja.

– Sanirana je rana, ali je metak ostao unutra. Zrno se zabilo u mozak i, prema svemu sudeći, tamo će i ostati. Nama je čekati pa vidjeti kakve će imati posljedice nakon mogućeg izlaska iz umjetne kome. Ima naznaka buđenja, što je ohrabrujuće – kažu Vitežani.

Željka Bajramović, voditeljica marketinga i odjela za odnose s javnošću FIS-a, ipak tvrdi da se pokušaj samoubojstva Pere Gudelja neće odraziti na poslovanje FIS grupacije.

– Odgovorno vam tvrdim da taj događaj neće utjecati na poslovanje FIS-a! Mi smo stabilna i jaka tvrtka koja godinama posluje pozitivno. U tom smislu ništa se nije promijenilo i naši radnici nemaju razloga brinuti se za svoje poslove i slično. Preživjeli smo mi puno teških trenutaka, a i ovo ćemo prebroditi. Nama ostaje samo da se molimo da se gospodin Gudelj oporavi i jedino tako mu možemo dati snagu da se izbori s ovom životnom dramom – poručivala je novinarima Bajramović.