GSS TRAVNIK: Peti dan pomoći u potrazi i spašavanju unesrećenih u razornom zemljotresu u Turskoj

I peti dan pomoći u potrazi i spašavanju unesrećenih u razornom zemljotresu u Turskoj, spasioci GSS Travnik su angažovani na zadacima zajedno sa ekipom GSS Prenj iz Konjica.

Do sada smo uspjeli pretražiti dvije višespratnice koje su do temelja uništene. Na žalost, sve je manje nade da je iko u ruševinama uspio preživjeti, pa smo pronašli oko 20 unesrećenih koji su izgubili svoje živote.

Grad Adiyaman, sa oko 260000 stanovnika, gdje se nalazimo, je skoro u potpunosti uništen. Niko više ne ulazi u one stambene zgrade koje su ostale čitave ili jednim dijelom oštećene i svi borave na ulicama pod vedrim nebom. Dodatnu otezavajuću okolnost čine niske temperature koje se noću spuštaju debelo ispod nule.

Tim iz GSS Travnik daje maksimalan napor kako bi pomogao u svom dijelu posla. Turski narod nam je jako zahvalan i na svakom koraku se zahvaljuju Bosni i Hercegovini.

Ime Travnika kod ovih ljudi je ispisano zlatnim slovima. Uradili smo sve da tako bude, i uradicemo jos mnogo toga da osvjetlamo obraz našeg grada. Svi pripadnici tima GSS su dobro a nasi domaćini su se potrudili da nam ni u jednom momentu nista ne fali.

Iz Adiyamana vas pozdravljaju GSS-ovci Damir Gogic, Zijo Brljak, Haris Spahić i Iskra Pašalić.