Granična policija BiH ulaže sve napore u zaštiti granice i pridržavanja svih dogovorenih mjera s ciljem suzbijanja korona virusa

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, 16. ožujka 2020. godine, primio je u Glavnom uredu GPBiH u posjet zapovjednika EUFOR-a Reinharda Trischaka sa svojim suradnicima.

Na sastanku su razgovarali o aktualnom stanju u vezi migrantske krize i virusa COVID-19. Ravnatelj Galić je istaknuo kako se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima radi navedenih globalnih problema te da, unatoč nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta, ulažu sve napore u zaštiti granice i pridržavaju se svih dogovorenih mjera s ciljem suzbijanja korona virusa.

„Situacija se mijenja iz sata u sat pa sukladno tome mijenjamo i poduzimamo sve preventivne mjere. U intenzivnoj smo komunikaciji s nadležnim tijelima i ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja te obavljamo poslove iz naše nadležnosti, u skladu s dogovorenim mjerama“, istaknuo je ravnatelj Galić. Također, razmatrala su se i odgovarajuća pitanja oko režima prelaska granice EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu.

Ravnatelj Galić i zapovjednik Trischak naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje te zaključili da se kvalitetno na globalne probleme može odgovoriti samo uz zajedničku pomoć i suradnju.