Gradsko kazalište mladih Vitez ugostilo mališane iz vrtića OC “Sveti Rafael”

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez danas su ugostili djecu iz dječjeg vrtića Obiteljskog centra „Sveti Rafael” u Vitezu. Više od 40 mališana iz ovog vrtića posjetilo je kazališnu dvoranu Vitez, gdje su mladi viteški glumci izveli predstavu „Pipov tajni prolaz”. Nakon predstave uslijedilo je druženje, koje je završilo obećanjem da će se vrlo skoro ponovno susresti u prostorijama Obiteljskog centra „Sveti Rafael”.

Ravnateljica Obiteljskog centra i predstojnica Zajednice u ovom samostanu, sestra Danica Bilić, zahvalila se voditelju GKM-a Vitez, Ivanu Sajeviću i glumačkoj ekipi na na podršci koju tijekom proteklig godina pružaju u radu OC „Sveti Rafael”.

Viteški GKM-ovci su izrazili zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti mališane iz vrtića te naglasili kako je čast i privilegija biti dijelom lijepe priče koju su ispisale Sestre služavke Malog Isusa u Vitezu.

U sklopu samostana „Sveti Josip” časnih sestara Družbe Služavki Malog Isusa u Vitezu djeluje i Obiteljski centar „Sveti Rafael” s Dječjim vrtićem i reabilitacijskim centrom s dnevnim boravkom za djecu s poteškoćama u razvoju.

Sestre služavke Malog Isusa u Vitez su došle 1907. godine, a nakon što su prognane i imovina im oduzeta 1948. godine, u Vitez su se vratile 2001. godine. Brzo su obnovile samostansko zdanje s crkvicom, osnovale Dječji vrtić i rehabilitacijski centar za djecu s poteškoćama u razvoju i na dijelu vraćenog im posjeda izgradile i Dom za stare osobe „Sveti Josip”.

oc svrafael vrtic2oc svrafael vrtic3