Gradsko kazalište mladih Vitez u petak i subotu u Belom Manastiru!

Gradsko kazalište mladih VitezGradsko kazalište mladih Vitez gostuje u petak, 25. studenoga, u Belom Manastiru na  Međunarodnom kazališnom festivalu “Beli Manastir 11”.

Festival je započeo 4. studenoga, a završava u subotu, 26. studenoga. Osim organizatora – belomanastirskog Gradskog kazališta, Belomanastircima će se predstaviti glumačke skupine iz Slavonskog Broda, Retkovaca, Kule, Bjelovara, Županje, Viteza i Tuzle.

Daniela Taslidžić-Herman, voditeljica Gradskog kazališta “Beli Manastir”, kazala je u izjavi za Fenu kako je festival prošle godine pokrenulo kazalište kojemu je ona na čelu.   

“Gradsko kazalište ‘Beli Manastir’ obilježava 82 godine postojanja i pet godina rada u novijoj povijesti. Festival je kruna naših aktivnosti, ali na tome ne mislimo stati”, istaknula je Daniela Taslidžić-Herman.  

Festival će završiti 26. studenoga svečanom dodjelom nagrada i obilježevanjem pet godina kazališta u Belom Manastiru. Tom će prigodom najzaslužnijim kazalištarcima biti dodijeljena priznanja Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje. Sve predstave pratit će ocjenjivački sud koji će posljednjeg dana proglasiti najbolje.

Prilikom gostovanja u Belom Manastiru predviđeno je potpisivanje povelje o prekograničnoj saradnji Gradskog kazališta Beli Manastir i Gradskog kazališta mladih Vitez.