Gradsko kazalište mladih Vitez sezonu za pamćenje zaključilo predstavom Čudnovate zgode šegrta Hlapića!

Protekle srijede Gradsko kazalište mladih Vitez, zaključilo je ovogodišnju kazališnu sezonu izvedbom predstave „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. Ovu predstavu izvodi najmlađi ansambl Gradskog kazališta mladih Vitez.

Na predstavi „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ najmlađi ansambl GKM Vitez radio je gotovo pola godine, uz režiju Anje Stipinović, a prema tekstu Ivane Brlić-Mažuranić.

O predstavi: Hlapić je bio dječak koji je radio kao šegrt kod majstora Mrkonje i njegove žene. Majstor se prema njemu nije lijepo odnosio, pa je Hlapić odlučio otići. Na svom putu 6 dana i 7 noći, upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i životinja, a i zaljubio se u Gitu, djevojčicu koja je tražila svoje roditelje. Upoznao je i starog štakora koji je sa svojim prijateljem krao po selu, a Hlapiću već prvu noć ukrao čizmice. Na kraju putovanja, Hlapić je odveo Gitu svojoj kući, majstoru i majstorici, za koje se na kraju saznalo da su Gitini pravi roditelji.

U predstavi igraju: Leona Blaž, Berna Mišković, Mirna Matković, Ivona Matošević, Petra Radoš, Dunja Jezeraškić, Petra Filipović, Ana Pavlić, Ana Maros, Antonela Lukić, Karla Buhić, Ana Krišto.
Svjetla: Slaven Čalić.
Glazba: Dunja Jezeraškić
Grafička priprema: Borislav Sučić
Redateljica: Anja Stipinović
Izvršni producent: Ivan Sajević

{gallery}kultura/gkm_hlapic11{/gallery}
Fotogalerija s premijerne izvedbe od 5. studenoga 2011. godine