Gradsko kazalište mladih Vitez oduševilo publiku na 5. FAK-u u Slavonskom Brodu!

Gradsko kazalište mladih Vitez u četvrtak navečer, 30. kolovoza 2012. godine, nastupilo je u Slavonskom Brodu na 5. Festivalu amaterske kulture (FAK). Vitežani su izveli predstavu “O Romeo, zašto si Romeo?”.

Brodskoj publici poznati, i od nje izuzetno dobro prihvaćeni, viteški kazalištarci, pobjednici 3. Festivala amaterskih kazališta (2010. godine, predstava „Zločestobija”) i u četvrtak su oduševili prepuni kazališni plato između Brlićke i Gradske njižnice.

Ne znam jesu li na nju uopće pomislili, no predstava je složena kao svojevrsni kazališni hommage Dubravki Oraić Tolić i njenoj „Povijesti citata” jer skokovita šetnja kroz nekoliko stoljeća klasične i avangardne književnosti, s elementima antidrame, lirskim scenama kroz igru, smijeh, pa i suznu grimasu, nudi gledatelju mogućnost, kroz opća mjesta iz književnosti, glazbe i dramske umjetnosti, prepoznati različite društvene strereotipe, uvriježene predrasude i lažno ćudoređe. Propitujući fenomen ljubavi, ali i njenu ukupnost u složenosti muško ženskih odnosa u, načinom, neobičnom nastojanju kod gledatelja potaknuti iskrene ljudske reakcije, predstava potiče empatiju i snaži spoznaju o važnosti ljubavi. Tako postavljenu i odrađenu predstavu, ne samo zato što su je postavili i izveli kazalištarci iz Viteza, povijesne „Prave Bosne”, publika je sa zadovoljstvom kusala kao dobar i brižno pripremljen bosanski lonac. Publika je predstavu tijekom izvedbe i po svršetku, pratila oduševljenim odobravanjima i glasnim aplauzom. piše portal Sbplus.hr.

Nova predstava viteških kazalištaraca rađena je prema tekstu Sanje Babić-Đulvat, a u režiji Mirne Mišković. Mlada redateljica GKM Vitez, Mirna Mišković, još jedan put je ostvarila vrhunski doseg, a na njezine su zahtjeve u punoj mjeri odgovorili glumci u predstavi.

U predstavi igraju: Marko Mirković, Anja Stipinović, Luka Pejović, Slaven Čalić, Mirna Mišković, Bruno Grebenar, Marin Bikić, Nikola Matković, Lorena Križanović, Ana Gabrić, Lorena Kraljević, Nataša Krišto i Dunja Glušica. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, a grafičku pripremu Borislav Sučić. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, a svjetlo Vedrana Pranjković. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.