Gradsko kazalište mladih Vitez nastupilo u Višegradu i Goraždu

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog tjedna četiri dana boravilo je na mini turneji u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, zabilježivši nastupe na revijalnim festivalima u Goraždu i Višegradu, odnosno Andrićgradu.

Mladi kazalištarci iz Viteza imali su čast nastupiti na središnjem trgu Andrićgrada u Višegradu pred više od 300 posjetitelja, a publika je burno pozdravila izvedbu njihove uspješnice, predstave “Zmijska čorba”.

Komedija “Zmijska čorba” pobrala je simpatije i nasmijala publiku u Goraždu, na prvom TMG Festu “Part of Reality” u Goraždu.

Publiku u ova dva grada oduševio je i nastup DIS teatra iz Banje Luke, čiji su glumci izveli predstavu “Obična priča o ljubavi”, te Harlekin teatra iz Postojne i njihove predstave “A,E,I”.

U okviru ove mini turneje članovi Gradskog kazališta mladih Vitez sudjelovali su i na radionicama u okviru programa “Reality” te su još jednom imali priliku raditi s magistricom teatrologije i redateljicom Sunčicom Milosavljević iz Beograda, inače jednom od najpoznatijih i najpriznatijih kazališnih edukatorica.

Koncem svibnja članovi GKM-a Vitez, zajedno s DIS teatrom iz Banja Luke putuju u Srbiju, gdje će nastupiti na festivalu u Subotici.