Gradsko kazalište mladih Vitez i “Svastike” oduševili u Zagrebu

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez i ove godine oduševili su u Zagrebu, gdje su u suradnji s Forumom mladih Udruge bosanskih Hrvata „Prsetn“ sudjelovali u organizaciji humanitarne akcije za djecu bez roditeljskog staranja. Mladi glumci iz GKM Vitez, prošle su godine predstavom “Šmizle” oduševili ispunjenu Kino dvoranu Forum u SD Stjepan Radić, a drukčije nije bilo ni ove godine, kada su pobrali ovacije i dugotrajan pljesak za fenomenalnu izvedbu predstave “Svastike”.

„Radost koja se ekspresijom pretvara u osmijeh univerzalna je za sve kulture. Osmijeh je ono što nas spaja i lijek je za sve životne probleme. Gradsko kazalište mladih Viteza je u toj ulozi istovremeno most jer spaja i doktor jer liječi. Oduševljavaju gdje god stignu i Zagreb nije bio iznimka. Ispunjeno mi je srce jer sam sudjelovao u promociji bosanskohercegovačke kulture, promociji kulture mladih a sve za najviši cilj, onaj humanitarni. Zahvalan sam mladim Vitežanima što su nam partneri u ovakvim akcijama i radujem se daljnjoj suradnji i daljnjem razvoju te rijetko pozitivne priče“, kazao je nakon odigrane predstave „Svastike“ Filip Biškić, predsjednik Foruma mladih Prstena.

Po prvi put u predstavi „Svastike“ nastupili su Ivona Matošević i Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez, koji se već nekoliko godina bavi isključivo produkcijom predstava viteškog kazališta.

„Bilo je neizmjerno zadovoljstvo nastupiti pred divnom publikom u Zagrebu, tim više jer je zbilja bio istinski užitak igrati u ansamblu predstave „Svastike“. Dodatnu radost svima nama pričinila je činjenica da će naš nastup doprinijeti dolasku mališana iz doma za djecu bez roditeljskog staranja na Advent u Zagrebu i osjećamo se privilegiranima što smo zajedno s Forumom mladih Prstena dio ove prekrasne priče. Hvala našim dragim domaćinima, predsjedniku Filipu Biškiću i ostatku Foruma mladih Prstena, na iznimnom gostoprimstvu, a napose i prijateljstvu“, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Oduševljenje predstavom nije krila publika u Zagrebu, među kojom se našao i značajan broj Vitežana. Dugotrajan pljesak na koncu predstave nekoliko puta je viteške kazalištarce vraćao na scenu prepune dvorane kina Forum, poslije čega su uslijedile čestitke, fotografiranja i druženje publike s glumcima.

U predstavi koju je režirala Mirna Matković, po tekstu Save Škobića, igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Marin Maros, Paula Grebenar, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Grafičko oblikovanje uredio je Borislav Sučić, a za glazbu i svjetla zadužena je Berna Mišković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Dio ambijenta s predstave u Zagrebu pogledajte u fotogaleriji koju je priredio Filip Šarić.

Prethodni članakPosjetite mali Božićni sajam u Osnovnoj školi Vitez
Sljedeći članakDanas Dječja modna revija u Novom Travniku