Gradsko kazalište Beli Manastir i predstava “Put po svijetu” gostuju u Vitezu

Gradsko kazalište Beli Manastir na poziv Gradskog kazališta mladih Vitez  gostuje u Vitezu s predstavom “Put po svijetu” u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 9. svibnja, s početkom u 20 sati.
Predstava Put po svijetu” avanturistička je priča za djecu i mlade puna doživljaja tri mališana, koji na romobilu, sa svojim putujućim kazalištem, odlaze na put oko svijeta. Obilaskom raznih zemalja susreću se s Alibabom i Aladinom, indijanskim poglavicom “Bikom koji stoji”, Romeom i Julijom, karatašima, Billyjem Kidom. Mladi glumci u jednosatnoj predstavi “obilaze” sedam zemalja svijeta.

Dolazak članova GK Beli Manastir u Vitez je i u skladu sa poveljom o trajnoj međunarodnoj kulturnoj i prijateljskoj suradnji s ciljem napretka i razvitka kulture između GKM Vitez i GK Beli Manastir. Ovu povelju su koncem 2011. godine potpisali voditelji GKM Vitez i GK Beli Manastir Ivan Sajević i Daniela Taslidžić Herman, a uz nazočnost gradonačelnika Belog Manastira Ivana Doboša i njegovog zamjenika Predraga Stojanovića.

“Činom potpisivanja povelje uspostavljena je trajna međunarodna i kulturna suradnja naša dva kazališta, s ciljem razvijanja i unapređenja međusobnih odnosa dviju zemalja, a poglavito na tragu čuvanja kazališne tradicije i baštine. S obzirom na to da općina Vitez u trenutku potpisivanja naše povelje nije imala nijedan prijateljski niti grad partner, ja sam i tada naglašavao da vjerujemo kako će slijediti naš primjer, što je i učinjeno ove godine kada je potpisana Povelja prijateljstva s Gradom Popovača. Mi smo sretni da smo ponudili primjer dobre prakse prije tri godine, i u tom duhu nestrpljivo iščekujemo dolazak naših dragih prijatelja iz Belog Manastira“, izjavio je za Fenu Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.