Gradska knjižnica u Busovači obilježila Međunarodni dan dječje književnosti

Gradska knjižnica u Busovači obilježila je Međunarodni dan dječje književnosti. Tom prigodom organizirano je druženje s Boženom Volić, poznatom dječjom književnicom iz Travnika.

Dio iz svoje najnovije slikovnice “Iskra” čitala je učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole u Busovači, koji su je prethodno iznenadili igrokazom. Božena iza sebe već ima veliki broj radova posvećenih najmlađima, njenoj najvjernijoj i najdražoj publici.

Božena Volić, rođena je 27. svibnja 1949. godine u Zagrebu, no s obitelji je rano doselila u Travnik gdje i danas živi. Osnovnu i srednju školu završila u Travniku, a Pedagošku akademiju u Sarajevu.

Sav svoj radni vijek radila je kao učiteljica razredne nastave i nositeljica je više nagrada za odgojno – obrazovna postignuća u radu. Piše i objavljuje priče i igrokaze za djecu, te kratke priče za odrasle.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se drugog travnja svake godine, a njime se želi ukazati na važnost dječje književnosti i ljubavi prema čitanju. Ovaj je datum izabran na sam rođendan Hansa Christiana Andersena, najpoznatijeg pisca bajki. (Tekst i fotografije: Radio Busovača)

Prethodni članakPoziv na javnu raspravu o Nacrtu Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju
Sljedeći članakSutra se otvara 20. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017