Građani BiH od sada mogu birati od koga će kupovati struju

Kupci električne energije iz kategorije domaćinstva u Bosni i Hercegovini početkom godine mogu sami izabrati opskrbljivača električnom energijom odnosno izabrati onu ponudu za opskrbljivanje električnom energijom koja im bude najviše odgovarala.

Otvaranjem tržišta električne energije u cijeloj BiH svaki kupac ima pravo promijeniti opskrbljivača, fizički priključak ne mijenja, a kupac ostaje priključen na istu distributivnu mrežu. Ukoliko kupac odluči promijeniti opskrbljivača električnom energijom, obratiti će se izabranom opskrbljivaču koji će onda stupiti u daljnje aktivnosti.

Promjena opskrbljivača je besplatna i može trajati najduže 21 dan, a prijavljena su 24 opskrbljivača na tržištu električne energije u BiH. Inače, Regulatorna agencija za energiju u Federaciji BiH donijela je u prosincu odluku kojom je od 1. siječnja 2015. električna energija za domaćinstva u FBiH skuplja.

U Elektropriredi HZHB domaćinstva će plaćati skuplju struju 1,97 posto, dok će korisnici usluga Elektroprivrede BiH plaćati skuplju struju za 4,33 posto.

Komercijalni korisnici usluga EP HZB plaćat će jeftiniju struju za 3,5 posto, dok će komercijalni korisnici usluga EPBiH plaćati skuplju struju za 0,88 posto

Prethodni članakS početkom nove godine u BiH nove cijene cigareta
Sljedeći članakU Gradskoj knjižnici proglašeni “Najčitatelji u 2014. godini”