Gotovo je! Prljavo kazalište se raspalo!

Iako se mjesecima šuškalo o raspadu grupe “Prljavo kazalište”, nitko do sada nije bio siguran u to, ili nije htio vjerovati, no čini se kako je sve istina. Nakon 45 godina raspao se po mnogima najmoćniji bend koji je osnovan još davne 1977. godine u Zagrebu u naselju Dubrava, piše 24 sata. Jasenko Houra tada dolazi u sastavu pod nazivom ‘Ciferšlus’, u kojemu tada sviraju Davorin Bogović (vokal), Zoran Cvetković – Zok (solo gitara), Ninoslav Hrastek – Nino (bas-gitara) i Tihomir Fileš (bubnjevi). Ubrzo nakon što im se priključio Houra, mijenjaju ime u Prljavo kazalište.

No, danas Tihomir Fileš i Jasenko Houra više i ne razgovaraju. A Fileš, član prve postave glazbenika iz Dubrave, zaštitio je prava na ime benda, kao i, navodno, na još neke pjesme. Sve je potvrdio i Jajo Houra. – Nisam imao pojma da je on to zaštitio, a to je napravio prije nekoliko godina. No ne brinem zbog toga, pa ne može čovjek baš hodati cestom i samo se upisivati, pa trebat će se tu valjda nešto i dokazati. Ili netko misli da novac od tantijema od, primjerice, ‘Ruža Hrvatska’ ne bi trebao ići mojoj djeci ili nekom drugom? – rekao je Houra na to.

  Dodao je Houra i kako sprema novi album i da nastavlja raditi kao da se ništa ne događa, iako će sve vjerojatno završiti na sudu. – Vjerujte mi, nisam se čuo s njim dvije godine, pa preko čovjeka koji nam radi razglas saznali smo da je bolestan. Pa bio je i Bodalec, ali se javio, rekao da ima problema i da će oporavak trajati šest mjeseci. Ma nema problema prijatelju, čekat ćemo. I jesmo, sad je u redu – ispričao je Jajo.