Gosti iz Lipika zadovoljni boravkom, uvjetima i gostoprimstvom u Vitezu

Nogometaši NK  „Lipik“ iz istoimenog hrvatskog gradića, poznatog banjskog  lječilišta, završili su petodnevni boravak u Vitezu i danas, nakon jutarnjeg treninga otputovali su kući.

Dan ranije, u četvrtak, odigrali su i drugu pripremnu utakmicu, ovaj put s veteranima svog domaćina, NK Rijeke i zasluženo i uvjerljivo  pobijedili s 4:1. Gosti su bili brži, bolji, stvorili su daleko više prilika za postizanje golova pa je poraz domaćina mogao biti i uvjerljiviji.

Pred početak susreta  kapetani momčadi su razmijenili darove, a predsjednik NK Rijeka, Anto Šakić Bolfo darovao je prigodnim knjigama o Vitezu i njegovoj povijesti, predsjednika NK Lipik, Dejana Iličića.

Nakon utakmice, u četvrtak navečer, domaćin je svojim gostima iz Hrvatske priredio oproštajnu večeru i lijepo druženje uz dobru živu glazbu, što je mladim nogometašima i dodatno uljepšalo boravak u Vitezu. A oni su se dan ranije, s cvijećem i svijećama poklonili  hrvatskim žrtvama  uz spomen-obilježje na velikom hrvatskom stratištu, u Križančevu Selu nadomak Viteza.

Kako nam je kazao predsjednik NK „Lipik“, Dejan Iličić, vrlo su zadovoljni boravkom u Vitezu.

„Imali smo vrhunske uvjete za rad, naši nogometaši su oduševljeni Vitezom, nogometnim terenom NK Rijeka, Poslovnim centrom, tržnim centrom FIS, Etno selom Čardaci, Vodenim parkom Ribica… a prije svega, svi skupa smo i više nego zadovoljni  gostoprimstvom i ukazanom nam pažnjom. Vjerujem da je ovaj naš petodnevni boravak u Vitezu tek početak našeg prijateljstva i suradnje i ne samo nogometne“.